KATWIJK – Een golf van inbraken overspoelt Katwijkse strandtenten. Dieven sloegen vorige week dinsdag toe bij Paal 14 en de eigenaren van strandtent D(e)ining 19 waren afgelopen weekeinde zelfs tot twee keer toe het slachtoffer van ongewenste gasten.


Bij de eerste inbraak op zaterdag was de schade nihil: twee lege bierfusten werden ontvreemd door een nog onbekende dader. Gedurende de nacht van zondag op maandag was het weer raak. Op camerabeelden is te zien dat een indringer tussen 04.00 en 04.30 uur het pand via het toiletraam binnendrong. Vervolgens sloeg hij met een koevoet de ruit van de haldeur in en probeerde de kas open te krijgen.

Toen dat niet lukte, liep de indringer richting het magazijn. Daar wist hij een laptop en een urenboek mee te grissen. De eigenares van de strandtent zet haar vraagtekens bij de diefstal van het boek. „Wat moet iemand daar nou mee?” De schade viel uiteindelijk mee. De ingeslagen ruit is hersteld en de tent is weer gewoon open.

Bij de ’buren’ van Strandpaviljoen Paal 14 was de buit een stuk groter. Onder meer pinautomaten, smartphones en een computer zijn ontvreemd. De eigenaar denkt dat meerdere inbrekers aan het werk zijn geweest vanwege het grote aantal gestolen objecten. „De laatste jaren viel het aantal inbraken juist mee. Dat komt door de strandhuisjes, waardoor er sociale controle is.”

 

De politie laat weten dat het onduidelijk is of het gaat om dezelfde daders. „Daar zullen we eerst iemand voor moeten oppakken.”