Dinsdag is een start gemaakt met de opbouw van de strandpaviljoens bij Kijkduin en Scheveningen. Als het weer meezit, zijn de meeste strandtenten voor het Paasweekend af. De eerste strandtenten gaan komend weekend al open.


In februari heeft de gemeente het voorwerk op het strand gedaan. Het zand is op de goede hoogte gebracht en vlak gemaakt en de betonnen paden zijn aangelegd, zodat het strand ook toegankelijk is voor mensen met een beperking. Voor de bijna 65 strandhouders aan het Noorder- en Zuiderstrand is het nu hard werken om op tijd klaar te zijn.

De strandtenten worden na ieder strandseizoen afgebroken voor het stormseizoen. Dit geldt niet voor een deel van de strandtenten op het sportstrand bij het The Hague Beachstadium; die blijven het hele jaar staan.

Overlast

Langs de boulevard wordt gewerkt met hijskranen om de paviljoens op te bouwen. De ondernemers van het Zwarte Pad krijgen hun materiaal via het parkeerterrein aangeleverd. Vanwege de opbouwwerkzaamheden moeten strandbezoekers rekening houden met overlast. Er is extra vrachtverkeer op de boulevard, op het strand en bij de verschillende strandopgangen vanuit de duinen naar het Zuiderstrand.