Terwijl er in de Haagse politiek nog steeds flink over wordt gesteggeld, zijn op het strand van Kijkduin de eerste strandhuisjes alweer klaar. Tegenstanders probeerden eerder met een kort geding de bouw tegen te houden, maar ze kregen geen gelijk. Volgens de rechter was er geen sprake van een spoedeisend belang.

De strandhuisjes bij Kijkduin veroorzaken al jaren discussie en allerlei procedures zorgen iedere keer voor nieuwe wendingen. De gemeente wil ze graag omdat het goed is voor het toerisme. Maar strandondernemers in de directe omgeving en natuurorganisaties maken er bezwaar tegen.

Op dit moment lopen ook nog twee juridische procedures tegen het plaatsen van de huisjes op het Zuiderstrand. Maar de verwachting is dat die niet zijn afgerond voordat het huidige strandseizoen is afgelopen.
De Haagse Strandhuisjes staan vanaf de lente tot en met de herfst aan de kust bij Kijkduin en hebben allemaal vrij uitzicht op de Noordzee. Afhankelijk van de indeling biedt een huisje plaats aan vier of vijf personen.

Opbouw strandhuisjes 2017 foto Maurice Haak 03
Opbouw strandhuisjes 2017 foto Maurice Haak 13
Opbouw strandhuisjes 2017 foto Maurice Haak 01Opbouw strandhuisjes 2017 foto Maurice Haak 05Opbouw strandhuisjes 2017 foto Maurice Haak 12Opbouw strandhuisjes 2017 foto Maurice Haak 08
Opbouw strandhuisjes 2017 foto Maurice Haak 14