RENESSE – Als de gemeenteraad tegen de komst van strandslaaphuisjes aan de Schouwse kust stemt, legt ondernemer Jan Roggeband zich daarbij neer. Dat laat hij desgevraagd weten.

Roggeband had het idee om iedere zomer 75 units te plaatsen aan de kust van Schouwen-Duiveland om deze te verhuren aan toeristen. Dat zorgde voor een hoop ophef binnen de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de strandslaaphuisjes en legde dat begin deze week met een negatief advies voor aan de gemeenteraad.

Familiebadplaats

Daar staat Roggeband niet van te kijken. “Ik had al wat signalen vernomen die niet positief waren voor mij”, zegt hij. “Ik vind het jammer. Ik denk dat de huisjes goed zouden zijn voor het imago van Renesse als familiebadplaats. Op de andere eilanden worden ze namelijk vooral gehuurd door gezinnen en ze zitten bijna altijd vol. Maar als er geen draagvlak voor is, is er niets aan te doen.”

De uiteindelijke beslissing ligt in handen van de gemeenteraad, maar de ondernemer verwacht niet dat de raadsleden er heel anders over denken dan het college. “De meerderheid is tegen, dat is duidelijk”, vindt hij. “Maar ik ga niet lobbyen om ze aan mijn kant te krijgen.”

De raad komt eind mei met een besluit.