CADZAND-BAD – Het is nog niet zeker of er komende zomer twee nieuwe clusters van vijftien strandslaaphuisjes op de West- Zeeuws-Vlaamse stranden staan. Een bewoner van de Zwartepolderweg bij Cadzand-Bad is naar de Raad van State gestapt om de plaatsing ervan tegen te houden. Sinds twee jaar staan er vijftien slaaphuisjes op het strand bij Groede.

De Sluise gemeenteraad regelde vorig jaar in een bestemmingsplan dat daar nog twee keer vijftien huisjes bij mogen komen: ten oosten van Nieuwvliet-Bad en ten oosten van Cadzand-Bad. Via een prijsvraag kregen camping Zonneweelde en recreatiebedrijf Molecaten het recht de huisjes te plaatsen.

Een bewoner van de Zwarte Polderweg bij Cadzand-Bad protesteert bij de Raad van State. Hij wijst erop dat de plekken waar de slaaphuisjes komen, nu nog erg rustig zijn. Het landschap wordt dus ‘danig aangetast’. De bezwaarmaker, die het plan ‘de zoveelste kniebuiging voor het toerisme’ noemt, wijst verder op de ‘ongecontroleerde bebouwing’ van Cadzand-Bad. Daarnaast grieft het hem dat de gemeente geen contact heeft gezocht met omwonenden. Vragen over het vervoer en parkeren blijven daardoor onbeantwoord.

Een woordvoerster van de gemeente Sluis zegt in een reactie ‘er vooralsnog vanuit te gaan dat de huisjes komende zomer gewoon op het strand staan’. Dat hangt wel mede af van wanneer de Raad van State de zaak behandelt. Dat is nog niet bekend