Strandhuisjes bij Kijkduin 2016De strandhuisjes bij Kijkduin, goed initiatief of doorn in het oog? Het is al een tijdje aan de gang nu, Sailcenter107 dat bezwaar maakt tegen de strandhuisjes, zowel de strandhuisjes die 300 meter verderop staan, als de huisjes die wat dichterbij komen te staan volgens plan.

Strandhuisjes vs. Sailcenter107
De 20 strandhuisjes die 300 meter verderop staan, hebben alle vergunningen verkregen van de Gemeente Den Haag, en begrijpen niet waarom Sailcenter107 zo’n groot probleem maakt. Wij hebben met iemand van Stichting leef met de zee gesproken over de (tussentijdse) uitspraak van de rechter.

Uitspraak van de rechter
Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, de uitspraak over de strandhuisjes. Er werd in spanning afgewacht… Maar de rechter heeft nog geen officiële einduitspraak gedaan. Aangezien de Gemeente vergunningen heeft verleend aan de strandhuisjes, en Sailcenter107 bezwaar maakt, gaan deze twee partijen op aanraden van de rechter om de tafel zitten, de overige partijen (de strandhuisjes) hierover op de hoogte houden, en een aangepast plan maken, waar alle partijen hopelijk enige voldoening uit kunnen halen.

Gemeente Den Haag
De Gemeente heeft vergunningen aan de strandhuisjes eigenaren verleend, maar om tot een goed plan te komen, worden deze hoogstwaarschijnlijk nader bekeken. Vanaf dat moment heeft de Gemeente zes weken om met een nieuw, aangepast plan te komen voor de rechter, in samenspraak met de overige partijen. Hierna zal de rechter een uiteindelijke uitspraak doen.

Verder zegt Stichting leef met de zee, van de strandhuisjes, dat ze alleen maar een positieve factor wil zijn voor Kijkduin, de omgeving en voor de mensen. Zo hebben ze een aantal mooie evenementen die eraan komen en willen ze graag bijdragen aan een gezellig Kijkduin, net als het Sailcenter107 dat wil.