De strijd om de strandhuisjes bij Kijkduin loopt uit de hand. Initiatiefnemer John Roos en tegenstander Peter Lindeman van Sail Center 107 hebben allebei onlangs aangifte gedaan van mishandeling Aanleiding was een knokpartij tussen voor- en tegenstanders van de huisjes.
Ook heeft strandtenteigenaar John Roos melding gemaakt van doodsbedreigingen, zei hij vandaag tijdens een politieke vergadering in het stadhuis. ,, Mijn gezin en mijn kinderen worden op sociale media bedreigd’’, zei hij geëmotioneerd. ,,Men schrijft dat de boel binnenkort in de hens gaat. Dat ons iets wordt aangedaan.’’ Roos mag op het strand vijftien huisjes exploïteren. Ook Jeroen en Patricia Struving van de Stichting Leef met de Zee hebben er twintig huisjes. Zij spreken omfloerst van ‘zeer vervelende berichten’ op internet.

Strijd

Over de strandhuisjes wordt een heftige strijd gevoerd. Sail Center 107 kreeg vorig jaar gelijk van de rechter. Die vond dat de gemeente de huisjes inderdaad te dicht bij de zeilvereniging had gepland. De gemeente ging snel in hoger beroep en gaf opnieuw toestemming voor 35 strandhuisjes.

Sindsdien zijn diverse natuurverenigingen vol in de aanval gegaan Zij stellen dat de strandhuisjes zowel beschermde natuur als de zandmotor zouden aantasten. Volgens de gemeente is daar echter geen enkel bewijs voor.

In de raadzaal pleitte John Roos vooral voor  een minder heftig debat. ,,Sinds er over het kustpact gesproken wordt, zijn wij opeens boeven. Mensen die je kunt bedreigen. Daarom vraag ik: alsjeblieft matig je toon.’’   

Bron: http://www.ad.nl/den-haag/strijd-om-strandhuisjes-loopt-uit-de-hand~aebf093b/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_app