Sailcenter107De vereniging vreest de gevolgen voor hun activiteiten op het strand. Een deel van de huisjes wordt gebouwd op een stuk strand dat de vereniging huurt van de gemeente. Op dit gedeelte worden zo’n vijftig catamarans gestald en is de laad- en losplek voor zeilers, kitesurfers en andere watersporters. Eric Plugge van Sailcenter107 vreest onder meer voor de veiligheid van zijn leden als de plannen doorgaan. Volgens Plugge heeft de gemeente gedreigd zijn vergunning in te trekken als hij niet meewerkt.

Vanwege de rechtszaak heeft strandtenteigenaar John Roos besloten de plannen voor de strandhuisjes voorlopig in de ijskast te zetten. De andere twintig strandhuisjes worden gebouwd door Stichting Leef met de Zee. Deze huisjes staan veel verder van de zeilvereniging vandaan en worden naar verwachting wel gewoon dit voorjaar neergezet.

“Genoeg ruimte”

De gemeente Den Haag laat in een korte reactie weten de zeil- en kitesurfvereniging niet weg te willen hebben. Een woordvoerder wil verder niet ingaan op de kwestie, omdat de rechtszaak nog loopt. Wel zegt de gemeente tegen Omroep West dat er verschillende gesprekken met Sailcenter107 zijn gevoerd. Ook is er volgens de gemeente met de komst van de huisjes nog genoeg ruimte voor de zeilboten.